Hatmi çiçeği sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle yemeklerden sonra oluşa hazımsızlığa ve gaz sancısı gibi problemlerin tedavisinde de kullanılmaktadır.
Hatmi çiçeğinin diğer bir özelliği ise doğal ağrı kesici olmasıdır. Bu sayede vücutta oluşan bir çok ağrıların kesilmesinde yardımcı olmaktadır. Vücutta oluşan birçok iltihaplanmanın iyileşmesine ve hatta zona hastalığına bile yardımcı olmaktadır. Tam bir böbrek dostudur, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca iyi bir idrar sökücüdür.
Düzenli kullanımda cildin daha sağlıklı ve temiz olmasını da sağlamaktadır. Bronş açıcı ve öksürük gidericidir.
Hatmi Çiçeğinden Nasıl Faydalanılır?
Sütlü Hatmi Çiçeği Tarifi
1 bardak kaynayan sütün içerisine 5-6 tane hatmi çiçeğini atın ve 5-6 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzün ve isterseniz bal ekleyin.
Hatmi Çiçeği Çayı Tarifi
1 bardak kaynamış olan suyun içerisine 5-6 adet hatmi çiçeğinden atın ve 5-6 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Demleyen çayı süzün ve tüketin. İsterseniz tatlandırıcı bal veya pekmez kullanabilirsiniz. Günde 1-2 bardak veya fincan tüketilmesi yeterlidir.